Liv Hedman!

Kategori: Resor

Ge inte upp

When a was modeling för LANZA

Det kommer komma en tid efter man har tagit studenten då det är dags att fatta beslut, beslut om vad man ska göra och vad man vill bli. Det är några av dem tuffaste och svåraste besluten du någonsin kommer fatta. Det är beslut som ska styra hela ditt liv och din tid. 

Efter jag hade tagit studenten sa jag till mig själv att ta det lugnt och njuta av min lediga tid, och det gjorde jag. Jag njöt och sa till mig själv "Liv, det är ingen stress. Du har all tid i världen att bestämma vad du ska göra". För det har man. När man har tagit studenten så är man bara 19 år gammal och man har hela livet framför sig.

Men för min del började sommaren närma sig sitt slut och hösten började komma mot en, vilket betydde att ledigheten är slut nu och det är lite nu allvaret börjar. Dags att ta på sig utmaningar och eventuellt tjäna ihop lite pengar. 

Sent i augusti bestämde jag mig för att flytta till Stockholm. Jag såg det som en utmaning och en kul grej för att få komma bort lite. Lära känna nya människor och skapa erfarenheter. Jag fixade boende och jag fixade jobb, det kändes så himla kul. Jag flyttade upp den 25 augusti och den dagen lämnade jag Malmö bakom mig. Så nervös jag var, men magkänslan var på min sida och den sa åt mig att det skulle bli bra.

Det har nu gått två månader och det har kommit till ett stadie där min hemlängtan har tagit över. Helt plötsligt trivs jag inte och jag vill inget annat än hem. Min familj, mina vänner och min pojkvän är hemma i Malmö. "Vad ska jag göra här när dem är där?", tänker jag. Jag saknar min familj och bara känslan av att få sova i sin egna säng. 

Så den senaste tiden har tankar gått och jag har haft svårt att bestämma vad jag verkligen vill. Efter många samtal med min föräldrar, syskon och vänner så har jag insett att man kan inte bara ge upp. Bara för att man inte mår bra eller har hemlängtan kan man inte ge upp. Det kommer alltid finnas tider där det känns extra tufft, men det är i sådana tillfällen som det gäller att bita ihop och visa att man är stark nog. 

Jag skulle bli besviken på mig själv om jag skulle ge upp och åka hem nu. Det gäller att slutföra de saker som man har startat. Ens familj och vänner finnas alltid kvar på hemmaplan, oavsett vad man väljer att göra i livet. Det är viktigt att komma ihåg det. Men man måste ge sig ut i livet för att testa sina gränser och för att senare lista ut vad man vill. 

 

Jag är så otroligt tacksam att jag fick chansen att flytta till Stockholm och jag är glad över att jag verkligen gjorde det. Bara på två månader har jag fått otroligt mycket nya erfarenheter och jag har vuxit som person. 

 

Stockholm, ses snart!

Så då var det bestämt! Nu flyttar jag till Stockholm i september. Just nu är mina tankar överallt. Och mina känslor, ja dem är blandade. Nervöst, pirrigt, spännande men samtidgt så himla roligt. Att ge sig ut på nya äventyr med nya mål och nya utmaningar ska bli roligt och påvägen hittar man säkert en massa människor som man bidra med postiva känslor. 

Har hittat en lägenhet som passar mig alldeles perfekt, så det där med att flytta hemifrån och bo alldeles ensam... ja det ska bli välidgt spännande. Jag som knappt kan koka pasta. Men det kommer gå bra, det kommer iallafall vara väldigt bra för mig. Skönt att få komma iväg lite och få andra tankar.

 

Så innan flyttlasses går den 1 september ska jag hinna packa ner hela mitt liv i lådor, åka upp till Stockholm på intervjuer och samtidigt bara hinna njuta av den tiden jag har kvar här hemma. Dem där flyttlådorna ska dock inte med till Stockholm med tanke på att lägenheten redan är möblerad, men de ska däremot åka till nya huset. Nu är tiden kommen där det är dags för oss att lämna vårt nuvarande hus där vi har bott i 10 år snart. Och jag antar att det är ett kapitel i livet som man är tvungen att ta sig igenom oavsett om man vill det eller inte. Men samtidgt så kommer jag inte vara hemma så mycket, så det kanske inte spelar någon större roll...

 

Nu ska jag fortsätta med min planering och försöka hinna med en film innan kvällen är slut.

Hej så länge

Puss

Mallorca och magkatarr

I somras jobbade jag väldigt mycket, jag hade stort ansvar och trivdes inte riktigt. Detta ledde till att jag blev ganska sjuk, jag fick magkatarr. Magkatarr är stressreltaterat. Jag försökte länge intala mig själv att jag inte skulle fortsätta jobba, men jag vill visa att jag kunde ta mitt ansvar och sköta mitt jobb. Eftersom att jag blev så sjuk så bestämde mamma och jag att vi skulle resa bort ett tag. Dels för att jag behövde lugn och ro och dels för att jag skulle få en mjukstart i skolan. 

Vi reste bort i en vecka till Mallorca. Så himla skönt och välbehövligt. Hela dagarna bestod av sol, bad, värme, god mat och många kylda drycker. Det var en väldigt lugn resa och exakt vad jag behövde. 
När jag kom hem så kände jag att jag mådde mycket bättre och idag är jag nästintill helt frisk. 

Om ni någon gång drabbas av detta så gäller det att ni tar hand om er själva. Har man fått det en gång, så ligger det alltid kvar hos en. 

Har köpt lite nya smink produkter som jag kan visa snart!

Kram

DUBAI

Puro Beach in Dubai.

Njöt av goda luncher vid poolen.

Utnyttjade hotellets tenniscourt.

Hotellfrukost. I love it.

Utsikten från våran balkong

Hej, hej.

Tänkte uppdatera er lite om vad jag har haft för mig den senaste tiden. Har ju inte varit så aktiv här på ett tag. Dåligt, dåligt. Men har prioterat skolan och min träning. 

Jag hade höstlov för en vecka sedan. Då befann jag mig i Dubai med mamma och pappa. En vecka med massa sol och bad. Behövde verkligen den resan. Rensa tankarna och komma bort från allt här hemma. Under veckan pressade mamma och jag på stranden hela dagarna, vi åt gott och strossade runt i alla shoppingmallsen. Underbart. Det var svårt att lämna det. Hotellet som vi bodde på heter Royal Le Meridien och ligger i Dubai Marina. Super fint område och hotell. Något jag starkt rekommenderar. 

Under resan var jag för mesta dels ganska lat. Jag tänkte "jag är på semester, träna kan jag göra hemma". Men 2 gånger under veckan så passade pappa och jag på att utnyttja hotellets fina tenniscourt. Fruktansvärt varmt och svettigt men frukstansvärt kul. En sport jag verkligen har fastnat för. Har bara spelat tennis en gång innan. Så är förvånad över hur bra det gick. Så till sommaren blir det nog en hel del tennisspelande. 

Jag hade ett fantastikt höstlov. Välbehövligt. Jag hoppas att ni också har haft en bra höstlov och njutit lika mycket som mig. 

Kram

Upp