Liv Hedman!

Ge inte upp

When a was modeling för LANZA

Det kommer komma en tid efter man har tagit studenten då det är dags att fatta beslut, beslut om vad man ska göra och vad man vill bli. Det är några av dem tuffaste och svåraste besluten du någonsin kommer fatta. Det är beslut som ska styra hela ditt liv och din tid. 

Efter jag hade tagit studenten sa jag till mig själv att ta det lugnt och njuta av min lediga tid, och det gjorde jag. Jag njöt och sa till mig själv "Liv, det är ingen stress. Du har all tid i världen att bestämma vad du ska göra". För det har man. När man har tagit studenten så är man bara 19 år gammal och man har hela livet framför sig.

Men för min del började sommaren närma sig sitt slut och hösten började komma mot en, vilket betydde att ledigheten är slut nu och det är lite nu allvaret börjar. Dags att ta på sig utmaningar och eventuellt tjäna ihop lite pengar. 

Sent i augusti bestämde jag mig för att flytta till Stockholm. Jag såg det som en utmaning och en kul grej för att få komma bort lite. Lära känna nya människor och skapa erfarenheter. Jag fixade boende och jag fixade jobb, det kändes så himla kul. Jag flyttade upp den 25 augusti och den dagen lämnade jag Malmö bakom mig. Så nervös jag var, men magkänslan var på min sida och den sa åt mig att det skulle bli bra.

Det har nu gått två månader och det har kommit till ett stadie där min hemlängtan har tagit över. Helt plötsligt trivs jag inte och jag vill inget annat än hem. Min familj, mina vänner och min pojkvän är hemma i Malmö. "Vad ska jag göra här när dem är där?", tänker jag. Jag saknar min familj och bara känslan av att få sova i sin egna säng. 

Så den senaste tiden har tankar gått och jag har haft svårt att bestämma vad jag verkligen vill. Efter många samtal med min föräldrar, syskon och vänner så har jag insett att man kan inte bara ge upp. Bara för att man inte mår bra eller har hemlängtan kan man inte ge upp. Det kommer alltid finnas tider där det känns extra tufft, men det är i sådana tillfällen som det gäller att bita ihop och visa att man är stark nog. 

Jag skulle bli besviken på mig själv om jag skulle ge upp och åka hem nu. Det gäller att slutföra de saker som man har startat. Ens familj och vänner finnas alltid kvar på hemmaplan, oavsett vad man väljer att göra i livet. Det är viktigt att komma ihåg det. Men man måste ge sig ut i livet för att testa sina gränser och för att senare lista ut vad man vill. 

 

Jag är så otroligt tacksam att jag fick chansen att flytta till Stockholm och jag är glad över att jag verkligen gjorde det. Bara på två månader har jag fått otroligt mycket nya erfarenheter och jag har vuxit som person. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas